top of page

Programajánló

Tihany
Hegyestű
Szent György-hegy

TIHANY

Országunk gyöngyszeme. Az Apátság szomszédságából pazar panoráma tárul a a Balatonra, Balatonfüredre, érdemes belefeledkezni a látványba. Jó hír a sportos turisták számára, hogy Tihany biciklivel is könnyűszerrel megközelíthető, sőt körtúrát is lehet tenni a félsziget körül.

HEGYESTŰ

A páratlan természeti képződményt voltaképp egy vulkáni kúp mellett elhelyezkedő bánya falának tűszerű kőoszlopai alkotják. Érdemes hosszú pillantást vetni a körös-körül elnyúló tájra, a panoráma lélegzetelállító.

SZENT GYÖRGY-HEGY

Tapolca környékén érdemes kitérőt tenni a Szent György-hegy felé is. A kőoszlopokból álló, neves bazaltorgona mellett 4 kilométeres tanösvény vezet, melyen keresztülhaladva a hegy földtörténetével és különleges állatvilágával is megismerkedhetünk.

Tapolcai tavasbarlang
Szigligeti vár
Bringa a magyar Toszkanan.jpeg

TAPOLCAI TAVASBARLANG

Tapolca barlangrendszerét több mint 100 éve, kútásás közben fedezték fel. A járatokat a feltörő meleg víz alakította ki, a barlang száraz ágában szoba nagyságú termek is vannak. Egész évben kellemes, 20 C körüli hőmérséklet várja a föld alá csónakázni érkező vendégeket.

SZIGLIGET

Szigliget középkorból származó vára és a hajdani Esterházy-kastélyban helyt kapott alkotóháza, az írók paradicsoma, ahol egykor Ady is papírra vetette sorait, legalább annyira népszerű a turisták körében. Csodás arborétumát egyetlen természetkedvelőnek sem szabad kihagyni!

BALATON KÖR

Kb 210 kilométer és rengeteg élmény vár azokra, akik nekivágnak a nagy kalandnak. Mindezt akár 3-4 nap alatt, ami napi 53-70 km-t jelent, 18 km-es átlaggal számolva az 3 – 4 ténylegesen nyeregben töltött órát jelent, bőven belefér a csobbanás és az egyéb szórakozás is.

Folly Arborétum
Kinizsi var
Helikon Kastélymúzeum Keszthely

FOLLY ARBORÉTUM​

A különleges fenyőfélékről ismert kertben, az ismeretterjesztés mellett a szórakoztatás és a gasztronómia is fontos szerepet kap. A csodás balatoni panorámájával, minden évszakban gyönyörű növényritkaságaival, kitűnő, helyben készült badacsonyi boraival, finom ételeivel, gazdagon felszerelt, különleges játszóterével korosztálytól függetlenül kihagyhatatlan balatoni kirándulás.

NAGYVÁZSONY

A XIV. századi eredetű Kinizsi-várat a XV. században, gótikus stílusban bővítették, majd a XVI-XVII. században átépítették. A vár ma reneszánsz játékok, ünnepségek színhelye. A 29 méter magas lakótorony vagy öregtorony, amely ma múzeumként is működik.

HELIKON KASTÉLYMÚZEUM

A 18. század közepétől folyamatosan épülő, bővülő kastély 200 éven keresztül a Festetics család tulajdona volt. Mai formáját 1883 és 1887 között, Festetics (II.) Tasziló idejében nyerte el. Parkja természetvédelmi terület. A kastélyparkban található hintókiállításnak helyet adó korábbi kocsiház a kedvencünk!

A környék természeti csodáiról és programlehetőségekről bővebben itt olvashattok:

További TIPPJEINK:

Bringa app, túraútvonalak, éttermek: https://www.balatonbike365.hu

Bringabérlésre egy tündéri révfülöpi családi vállalkozást javaslunk: https://on2wheels.hu

Motorbérlésre balatonparti barátunk kíváló szolgáltatását: https://motorberbe.hu​

Bortúrához ötlet: https://welovebalaton.hu/toplista/10-borterasz-az-eszaki-parton-ahol-koccinthatunk-a-napsutesre

Farm shop, isteni házi sajtok, kolbászok és megkostolnivalók: http://kingakamraja.hu

A helyi díjnyertes strandhttps://www.balatonakali.hu/Turizmus/Strand

BALATONAKALI NYÁRI PROGRAMOK: 
Kertmozi: https://balatonmozi.hu/balatonakali/

Helyi programok, koncertek: https://www.facebook.com/groups/406921872518/user/100024998863818

 

 

KÖRNYÉKBELI AJÁNLOTT ÉTTERMEINK

bottom of page