top of page

Giro d'Italia

Május 6-án Magyarországról indul a világ egyik legrangosabb kerékpáros körversenye a Giro d’Italia. A világklasszis bringások három szakaszt tesznek meg az országban, a harmadik táv célállomása lesz Balatonfüreden.


Május 8-án, vasárnap, várhatóan 17.00-17.30 között érkezik Tihany felől, a 71-es főút – Tihanyi műút – Széchenyi utca útvonalon a füredi célba a mezőny.

Május 7-től már lehet forgalomkorlátozásokra, útlezárásokra számítani az említett területen. A verseny iránt érdeklődők a Széchenyi utcán kísérhetik majd figyelemmel az izgalmasnak ígérkező befutót.


Mi imádunk bringázni!

Mert így sportolhatunk a természetben, felfedezhetjük a környéket, és tekerni egy nagyon klassz közös program! Persze az is különlegesen szívmelengető most, hogy Olasz verseny jön hozzánk! ;)


A 105. Giro d’Italia mezőnye az utolsó magyarországi szakaszán, május 8-án, vasárnap startol Kaposvárról, és Nagykanizsán, Badacsonyon, valamint Tihanyon át érkezik a balatonfüredi célba. A versenyzők a 201 km-es harmadik szakasz után egyenesen Olaszországba utaznak.A Girót közel 200 országban több mint 800 millióan nézik a tévék előtt, 3-400 ezer ember pedig a helyszíneken szurkol a bringásoknak a világ egyik legjelentősebb körversenyén. A magyarországi Nagy Rajt egy jelentős országimázs-kampány is lehet. Balatonfüred külön figyelmet kap azzal, hogy a városban lesz a magyarországi verseny célállomása.


A 71-es főút Zánka és Tihany között vasárnap 14:00 - 17:20 közt kerül lezárásra.


bottom of page